Waar staat De Zwaan voor?

De Zwaan wil een positieve bijdrage leveren voor iedereen in de regio met interesse in toegepaste ambachtelijke kunst en doet dit speciaal voor mensen met een afstand tot maatschappij en arbeid. We werken vanuit een houding van gelijkwaardigheid. Daarbij staan veiligheid, gezelligheid en samen creatief bezig zijn voorop.

Ambachtelijk Specialisten, Zorgspecialisten, stagiairs en vrijwilligers

Bij De Zwaan worden de deelnemers begeleid door Ambachtelijk Specialisten. In elk atelier heeft een ambachtelijk vakspecialist de leiding over de werkzaamheden. Daarnaast zijn er altijd stagiairs en vrijwilligers aanwezig om de deelnemers te begeleiden. Als het een deelnemer op de werkvloer even niet meer lukt om mee te doen, dan staat de Zorgspecialist klaar voor een gesprek en probeert de deelnemer zo snel mogelijk weer mee te laten doen in het atlier. Wil je bij ons aan de slag als stagiair of vrijwilliger? Neem dan contact met ons op!

Oprichting en ontwikkeling

Stichting De Zwaan is eind 2015 opgericht als een organisatie voor dagbesteding en activering. De oprichters hebben jarenlange werkervaring binnen de GGZ, de zorg voor mensen met een LVB (leer- en gedragsbeperking) en de sociale werkvoorziening, zowel op de werkvloer als in het management.

De Zwaan is gestart als Keramiekatelier, maar al snel zijn de werkzaamheden uitgebreid en nu heeft De Zwaan naast het Keramiekatelier ook een Schilderatelier en een Textielatelier. De hoofdlocatie zit in Gouda en per 1 juni is er ook een locatie in Capelle aan den IJssel onder de naam WerkAtelier de Zwaan.

Ook onze doelgroepen hebben zich inmiddels uitgebreid: naast mensen met een zorgindicatie op basis van een licht verstandelijke beperking, komen er nu ook mensen met fysieke-, psychische- of leeftijdsgebonden beperkingen.

Ons inschrijfnummer bij de Kamer van Koophandel is 64871142.