Keramiekatelier voor alle leeftijden

Keramiekatelier voor alle leeftijden

Je kunt hier handvormen met klei, leren werken met pottenbakkersschijf, keramiek decoreren en ontwerpen. Ervaring is niet nodig!
Ambachtelijk werken voor iedereen

Ambachtelijk werken voor iedereen

Je kunt hier oude ambachten uitvoeren zoals spinnen, weven, vilten, zijde beschilderen, naaien, macramé, borduren.
Schilderatelier voor wie maar wil

Schilderatelier voor wie maar wil

Tekenen en schilderen bij De Zwaan betekent individueel les krijgen.

Je kunt ons bellen of kom iedere donderdag van 9:30 tot 11:00 vrijblijvend langs. Of mail ons

De Zwaan is een maatschappelijke organisatie, die mensen bij elkaar brengt in een ambachtelijke, kunstzinnige omgeving. Dit doen we in onze mooie inspirerende ateliers in Gouda.

De Zwaan biedt:  

  • Creatieve workshops en atelierlessen voor iedereen die ambachtelijke kunst een warm hart toedraagt. Voor beginners en gevorderde.
  • Specifieke programma’s voor mensen met een zorgindicatie (Wmo en Wlz dagbesteding en activering) voortrajecten re-integratie die op termijn toegang tot de arbeidsmarkt mogelijk maken.

De Zwaan is eigenwijs: we zijn géén gewoon cursuscentrum, géén gewone zorginstelling, géén gewoon re-integratie- of inburgeringsbedrijf. De Zwaan baant nieuwe wegen in een oververhitte wegwerpmaatschappij. Wij willen een plaats zijn waar volop ruimte, tijd en aandacht is voor mooi ambachtelijk handwerk, voor humor en gezelligheid en bovenal: voor mensen onder elkaar. Zo bieden we, in een inspirerende en veilige omgeving, aan iedereen volop mogelijkheden voor persoonlijke verkenning en ontwikkeling.

Deze website geeft een indruk van alles wat we doen en hoe we het doen. De beste indruk krijgt u echter als u zelf bij ons de sfeer komt proeven. U bent daarvoor dan ook van harte welkom, zowel in Gouda. Wilt u een persoonlijke rondleiding, belt u dan even voor een afspraak: 0182 605698.

Waarom kiezen onze deelnemers voor atelier De Zwaan?

Lees hier de achtergronden van onze deelnemers