Ons Keramiekatelier heeft twee professioneel ingerichte werkruimtes. Het atelier wordt geleid door

Ambachtelijk Specialisten Annemiek van de Waal, beeldend kunstenaar, en Irene von Weiler, keramist. Beiden beschikken over veel vakkennis en -ervaring en met hun verschillende specialisaties bestrijken ze een breed terrein.  Meer informatie vindt u bij de presentatie van het Team Keramiek.

In het Keramiekatelier kunt u klei bewerken met een draaischijf, maar ook met gietmallen. Ook handvormen is een techniek om klei te bewerken, door middel van boetseren of met gebruik van hulpmiddelen zoals drukmallen of wasvormen. We maken met deze technieken gebruiksvoorwerpen zoals schalen, vazen en servies, maar ook kunstvoorwerpen. Na het vormgeven kunnen we de producten decoreren en glazuren of met Gouds plateel afwerken.

 Naast deze traditionele keramiektechnieken hebben we nu ook een “3D-lijn”, waarin we verschillende materialen ruimtelijk vormgeven. Voorbeelden hiervan zijn het maken van abstracte en realistische figuren uit speksteen of gipsblokken. In de zomermaanden kunnen we zelfs beeldhouwen in de tuin! Zowel voor beginners als voor gevorderden biedt het Keramiekatelier volop leuke en haalbare uitdagingen. U kunt de verschillende mogelijkheden uitproberen en/of meedoen met de diverse workshops. Kijk voor de openingstijden bij de deelnemersgroep die voor u van toepassing is.

Meer weten of aanmelden?

Telefonisch: je kunt altijd bellen voor een afspraak, zie onze contactgegevens.
Mailen: stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..